23 Eylül 2008 Salı

Nihat Hatipoğlu'na Karalamaca

Dün yine can sıkıntısı girdi damarlarımdan içeriye doğru. Ne zaman "canımın sıkıntısı" gelmesine ramak kala ya sokağa çıkarım yada Bilgisayarın başına otururum. Dışardada yağmur yağdığı için mecburen bilgisayar açayım dedim.herneyse ...

Uzun zamandır tanıdığım..blogunu takip ettiğim bir (arkadasım diyim artık) Nihat Hatipoğlunun üzerinden bloguna ziyaretçi kazandırdığını fark ettim.

Gözünü sevdiğimin memleketinde başka adam kalmamış, Nihat hocaya musallat olmuşlar. Aslında oda birden musallat olmamış. (sanırım) medyada çıkan -Nihat Hatipoğlu şu kadar para alıyor -şu kadar şey yapıyor..!! bilmem ne bilmem ne..O arkadasımda galiba bundan esinlenmiş olacak kişöyle şeyler yazmış ;


"Star TV'de, yanılmıyorsam Nihat Hatipoğlu bir program yapıyor. Böyle son derecede kaliteli görünen bir tahtımsı koltuğa oturmuş, iftar öncesi müslümanların sorularını yanıtlıyordu. Buraya kadar iyi hoş, yani tamamiyle insanların yararına bir program yaptığı için problem yok gibi görünüyor ancak kısa sürede Hatipoğlu'nun hal ve hareketleri insanı huylandırıyor. Aslında hal ve hareketlerinin tuhaflaşmasının sebebi, onu arayan izleyicilerin kendisini "yüce insan" gibi görmeleri.

Mesela bazı arayan inançlı insanalarımız, tanrıdan af dileyeceklerine sanki Hatipoğlu'ndan af diliyorlar gibi bir görünüm vardı. Bugün arayanlardan birisi "Hocam, şu sebepten ötürü oruç tutamadım, ne yapabilirim, yardım edin" gibi bir şey söyledi. Belki aynı cümleyi kurmamıştır ama bir benzerini kurdu. Yani soruş tarzından da anlayacağınız üzere sanki Hatipoğlu gidip tanrıyla görüşecek de bunu affedecek gibi bir izlenim var. Nihat da bu soruştan güç almış olacak ki birkaç şey söyledikten sonra "bu yükün altından şöyle yaparak kalkabilirsin" gibi bir çıkış yolu gösterdi izleyiciye. İşin en garip yanı da tam burda başlıyor. İzleyici sanki bitkisel hayattan yeniden yaşama dönmüş bir hasta gibi neşelendi, Nihat'a övgüler yağdırdı. "Allah razı olsun" diye diye bitiremedi; sanki işlediğini düşündüğü günahın altından Hatipoğlu kurtardı kendisini. O denli, sevgi gösterileri sundu Hatipoğlu'na.

Nihat Hatipoğlu'da programda kendisinin ilahlaştırıldığının farkında olsa gerek ki, hal ve hareketleri bir değişken, bir afili sormayın gitsin. "Küçük dağları ben yarattım" modundan çıkıp, "Kainatı ben yarattım" aşamasına geçiyor sanki. Utanmasa bağlanan seyirciye "Tamam koçum rahat ol, ben sana cenneti ayarlayacağım" diyecek.

Ya bırak Nihat bu hoşgörülü adam ayaklarını. Halkı o kadar çok düşünseydin, halkın en küçük sorunlarıyla gerçekten bu kadar ilgilenmeye meraklı olsaydın, program başına devasa rakamlar almazdın. Senin 1 saatlik programda kazandığını, çok düşündüğünü iddia ettiğin müslüman bir işçi neredeyse 4 yılda kazanıyor. "Oha lan ciddi misin?" diyenleri duyar gibiyim ama durum bundan ibaret. Bu arada "Adamın aldığı ücret sana mı battı?" diyenlere açıkca söylüyorum ki "Evet, battı canım!". Battı hem de çok acıttı ve bu paranın başkalarına da batmasını istediğimden bu yazıyı yazıyorum buraya.

İslamın "manevi" değerleri üzerinden "maddi" gelir sağlıyor bu adam. Elbette, belirli bir miktar kazanacak ve bu onun da hakkıdır ancak, aldığı büyük paralar maalesef benim gözümde, kendisini otomatikmen "şaibeli" hale getiriyor.

Ben insanlarımıza da çok şaşıyorum doğrusu. Nihat'ın adını anmadan önce isminin önünde onlarca "olumlu" sıfat koyanlar, adamın hiç bu yanını düşünmüyor musunuz?

Pek sevgili, değerli, ahlaklı, nur yüzlü, saygılı, iyilik meleği Nihat Hatipoğlu; fonda bir müzik, ekranda da çiçek, böcek, serin sular resimleriyle "iyilik meleği" olunmuyor. "İyilik meleği" kılığında, manevi kaygılarından başka bir düşüncesi olmayan adam kılığına girip, insanlara "yalan" olan yüzünü gösterme. Gülen yüzlü sıfatına taktığın o maskeyi çıkarsan diyorum.

Hayal kuruyorum; sanki o maskeni çıkaracakmışsın da maskenin ardından salyaları akan, gözlerinde dolar simgesi ($) beliren bir insanımsı çıkacak. Neyse.
"

bu yazıyı okuduğum zaman hemen Nihat Hatiopğlu'nun resmi sitesine girdim birde baktımki rastlantımıdır nedir bir duyuru ;

Saygın bir gazetemiz maalesef hakkımda saygın olmayan
bir haberi okuyucularına masa başında servis yapmıştır.

Haber uydurmadır. Daha önce aynı haber başka bir gazetede
çıkmış ve tarafımdan yalanlanmıştır. Belli ki Allah'ın izniyle
olan programlardaki başarımız kıskanılmaktadır.
Bu, A'dan Z'ye yalan olan bir haberdir.

Kaldı ki doğru olsaydı bile bu, televizyonda
yapılan programın karşılığı olurdu.

Bu haberin doğru olmadığını saygımdan dolayı
izleyicilerime duyurma zorunluluğu duydum.

İşi rant savaşına çeviren bu çirkin karalama, yapılan
irşadı etkisiz kılmak için bir rant savaşına dönüştü.
Bu, bükemediğin eli kırmak mantığıdır.

Bundan böyle yapılacak yalan haberlerle ilgili
yasal işlem başlatacağımı duyururum.

Saygıyla arz ederim.

Doç.Dr.Nihat Hatipoğlu



__

Yalanlama hemen gelmiş Hoca'dan..

Eyy dinsiz inançsız kardeşim(arkadasım) onları anlıyoruz ,Fakat dindar insanlara neden saldırıyorsun ona anlam veremiyorum.

Türkiyemde yolsuzluk yapan kalmamış..sanki herkez Melek.Ulan bir kaldır başını bak şu Memlekete.. Bilgi dağıtıldığı zaman güzelleşir, bilgin varsa sende dağıt. Asıl dağıtmassan en buyuk Şerefsiz sensin!
Ne Fenerler dönüyoo , ne doğanlar uçuyo havalarda bu adamın haberi yok galiba..

3 yorum:

  1. ah ah ...
    acaba bu gözleri körelmiş,kulakları sağırlaşmış nasipsiz insanlarımız ne zaman bardağın dolu tarafını görecekler???
    nihat hocanın orda yaptığı iyilikleri görmezden gelip işin ardı arkasını karıştırarak en büyük ayıbı insanlıktan çıkışı siz yapmışsınız da farkında değilsiniz,bilmiyorum gündemden ne kadar haberdarsınız ama bir röportajında Nihat Hatipoğlu ramazan ayında 3 saat uyku uyuduğunu söylüyor,bu ince detayı görmeyip ne kadar para alıyor detayını görmeniz fesatlıktan başka bir şey değildir,3 saat uyku uyuyan bir adama servetler verseniz yinede az... üstelik ülkemizde hiç bişey yapmazken halkı soyup para kazananlara gelince sesiniz çıkmıyorda alnının teri gözünün yaşıyla kazanan bir adamın üstüne bu kadar ağır ithamlarla geliyorsunuz.pes artık...

    YanıtlaSil
  2. hayyy bunuuuuu yazannnnııı allah ıslahhh etsinnnn adammm bilgiiii dağıtmakkkk içinnnn elindennn geleni yapıyoooo nur yüzlüüüüüü hocaaaayaaa buuu işteee kalbindeee fesatlıkkk olanlarınn karalamasıııı

    YanıtlaSil
  3. ağzına salık sevda tv nin mümin kalemi.fitneci ve ebleh müslüman görüntülere ders olur.onlar kafir dururken mümine saldırırlar.senai demircinin yaptığı gibi son zamanlarda.yazık.hem binlerce kez yazık.hani müminler kendi aralarında toleranslı idiler.tam aksine.büyük bir kıskançlıkla ölüyorlar.kuran fasıla olacaktır..(kul..mutu bi gayzikum)deki ey muhammed-sav-kininizle geberiniz.acaba hatipoğlunu açtığı bu tebliğ kapısının farkındamıdırlar.hem en zor yerde zerre kadar eğilmeden.hocama geçen ulaştım.bu yazılanları sordum..cevab vermem dedi.ama mahkemei kübrada dedem hz.ömerle onların kapısında durup davacı olacağım dedi.vesselam

    YanıtlaSil

yorumunuzu yazıp adı/url(site adresi) veya anonim'e tıklayıp gönderebilirsiniz.