26 Eylül 2008 Cuma

İyi niyet ve sıkı çalışmanın gücü

Hepimiz sormuşuzdur kendimize eminim.Hayat iyileri değilde neden başarılı olanları sever?
Yetaneksizlikten değil , donanımsızlıktan değil, Başarı becerilerinde eksiklik olduğundan değil, Sırf dürüst oldukları için başarısız olduklarını düşünen insanların bu kadar çok olması beni şaşırtıyor bazen çünkü bu çok yaygın bir yanlış algılama!
Hiçbir aslan avını iyilik duygusuyla yememezlik etmez.Sırf iyi insan olduğu için en iyisini hak ettiğini düşünenler, zamanında başarısızlığın pençelerinde kıvranırken Hayatın adil olmadığını düşünürler.
Bu kişilerdenseniz bakış açınızı yeniden düzenlemeli, hayatı kendinize borçlandıran inançlardan zihinlerinizi temizlemelisiniz.İyi insan olmak araç değil amaçtır.
Bazı iyi insanlar, başlarına kötü bir şey geldiğinde geçmişte yaptıkları iyiliğin, onları korumamasına çok şaşırır.Fransa kralı Luis'in dediği gibi. "Tanrı onun için yaptıklarımı unuttumu?" diye sızlanmaya başlar.
Bu tür durumlarda, nasıl düşünülmesi gerektiğine dair güçlü bir örneği Hıncal Uluç köşesinde yazmıştı : " wimbledon'un ilk zencişampiyonu efsanevi tenisçi Arthur Ashe , kan naklinden kaptığı AIDS'ten ölüm döşeğindeydi. Hayranlarından biri sordu : "Tanrı böylesine bir kötü hastalık için neden seni seçti?" Arthur Ashe cevap verdi : "Tüm dünyada 50 milyon çocuk tenis oynamaya başlar, 5 milyonu tenis oynamayı öğrenir, 500 bini profesyonel tenisçi olur, 50 bini yarışmalara girer, 5 bini büyük turnuvalara erişir, 50'si Wimbledon'a kadar gelir, 4'ü yarı finale, 2'si Finale kalır.Elimde şampiyonluk kupasını tutarken Tanrı'ya 'Neden ben?' diye sormadım. Şimdi sancı çekerken, Tanrı'ya nasıl 'Niye ben?' derim?"
Mutluluk insanı tatlı yapar. Başarı Işıltılı. Zorluklar ise güçlü. Hüzün insanı insan yapar. Yenilgi mütevazı. Tanrı'ya asla 'neden ben' diye sormayın arkadaşlar. Ne olacaksa olur.
İyiliğe güvenmek güzeldir ama sadece ona dayanmak akıllıca değildir. İyiliğe sığınmamalı ama iyi niyet ve sıkı çalışmanın gücüne inanmaya devam etmeliyiz yada size kalmış ettirmeliyiz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunuzu yazıp adı/url(site adresi) veya anonim'e tıklayıp gönderebilirsiniz.